2020-01-27 12:02Blogginlägg

Årskrönika 2019

Objektvision

Den svenska fastighetsmarknaden slog nya rekord 2019, vilket även märktes på Objektvision.se. Här summerar vi året som gick – och kikar in på det mest klickade objektet under året.

Kommersiella fastigheter fortsätter vara en stark sektor. Många stora affärer låg till grund för att 2019 blev ett rekordår vad gäller transaktioner på marknaden.

Det har även avspeglats när Objektvision summerar året.

– Vi ser att antalet besökare 2019 har ökat med 9 procent jämfört med i fjol och både annonsörer och antal annonser ökade med 6 procent säger Objektvisions vd Peter Bergström.

Han säger också att över 100 000 intresseanmälningar kommit in till annonsörerna under året. Och fler ska det bli med den nya sajten som lanserades i september 2019.

– Den har fått ett väldigt bra mottagande. Den har enklare och mer användarvänlig design. Allt för att det ska bli lättare att hitta rätt typ av lokal utifrån dina behov.

Ny funktion lanseras under 2020

Under 2020 kommer också en ny funktion, Objektvision Insights, att släppas. Det är ett statistikverktyg för stadsplanerare, fastighetsägare, mäklare och kommuner där du kan få ut information om vad som faktiskt efterfrågas i just ditt område.

– Det blir ett spännande verktyg att följa. Våra samarbeten med kommunerna kommer ha stor nytta av det vid olika etableringar. Extra kul med tanke på alla de nya kommunerna som anslutit sig till Objektvision under året, säger Peter Bergström.

Lysekil, Leksand, Hultsfred, Katrineholm, Älvsbyn. Skurup, Degerfors, Östra Göinge, Osby, Kristianstad, Oskarshamn och Piteå har alla påbörjat ett samarbete under året.

– Vi ser en fortsatt stark tillväxt på fastighetsannonsörer, så att bredda oss och fördjupa samarbetet med fler kommuner har varit en viktig pusselbit inför 2020.

Topp 3 klickade objekt 2019

Den stora tillväxten sker fortfarande i storstäderna. Men de fick faktiskt se sig slagna när det kommer till det mest klickade objektet under 2019 på Objektvision.se.

Grå Gåsen på Gotland, mer känd som Så mycket bättre-huset, hade allra flest blickar på sig. Trots att den lades ut till försäljning i mitten av oktober så hann den alltså bli den mest klickade av alla objekt under året.

https://objektvision.se/Beskriv/190020120?ShowInActive=true

Grå gåsen
Grå Gåsen på Gotland

På andra plats hittar vi en hyresfastighet i Värnhem i Malmö, som också dragit många ögon till sig. 

Värnhem
Värnhem i Malmö

Många verkar också ha känt sug efter kontoret med det fina läget på Klammerdammsgatan 2 i Halmstad , det är nämligen tredje mest klickat under året.

https://objektvision.se/Beskriv/188012808

Klammerdammsgatan
Klammerdammsgatan i Halmstad


Om Objektvision

Sedan 1998 har Objektvision.se varit Sveriges ledande marknadsplats för lediga lokaler, kommersiella fastigheter, mark och företag till salu. På vår webbplats marknadsförs Sveriges utbud av kommersiella objekt och marknadsplatsen har 50 000 unika besökare varje vecka. Vi hyr eller säljer inte några egna objekt, utan är den oberoende länken mellan annonsör och sökande.


Kontaktpersoner

Peter Bergström
VD
Peter Bergström