2021-09-15 13:08Pressmeddelande

Marknaden för lokaler och kontor tar fart

STOCKHOLM - 15 sep 2021 - Objektvision, Sveriges största marknadsplats för lokaler och fastigheter, redovisar data från marknadsrapporten Objektvision Insights som visar hur lokalmarknaden utvecklas över tid. Resultatet av den senaste rapporten visar att efterfrågan på lokaler och kontor har ökat markant under året.

Under perioden mars-juni ökade antalet klick på olika objekt med upp till 70 procent, jämfört med 2020. Ser vi till den senaste månaden, augusti, är annonsklicken nära 30 procent högre än föregående år. Det är framför allt mindre kontorslokaler (0–200 kvm) som lockar.

“Vi ser ett ökat intresse för lokaler, framför allt för kontor och butiker, vilket är ett positivt tecken för marknaden som nu åter börjar ta fart. Det är med spänning vi följer utvecklingen framöver” kommenterar Peter Bergström, vd på Objektvision.

Samtidigt är det tydligt att utbudet ännu inte kommit ikapp efterfrågan. Exempelvis har annonser för kategorin lediga butiker i Stockholm (0–100 m²) över 90 procent fler klick. Siffrorna visar även att antalet avpublicerade objekt ökat under 2021 jämfört med 2020.

“Våra siffror visar att vi nu är på väg mot nivåer som liknar de vi hade innan pandemin. Vi ser även att kategorier som coworking och mindre lokaler har fått stor skjuts under det senaste året, då allt fler företag letar efter mer flexibla lösningar,” avslutar Peter Bergström, vd på Objektvision.

Om Objektvision Insights
Rapporten Objektvision Insights ges ut kvartalsvis, och innehåller unika data om allt från ledig yta och antal sökningar till annonser och skräddarsydda jämförelser. Rapporten kan beställas från objektvision.se/marknadsrapport.


Om Objektvision

Sedan 1998 har Objektvision.se varit Sveriges ledande marknadsplats för lediga lokaler, kommersiella fastigheter, mark och företag till salu. Objektvision.se marknadsför Sveriges utbud av kommersiella objekt och har cirka 50 000 unika besökare varje vecka. Objektvision hyr eller säljer inte några egna objekt, utan är den oberoende länken mellan annonsör och sökande.


Kontaktpersoner

Peter Bergström
VD
Peter Bergström