2020-10-13 07:02Pressmeddelande

Rekordökning av sökningar på lokaler över hela landet

Objektvision, Sveriges ledande marknadsplats för lokaler och fastigheter, släpper idag färska siffror som visar att antalet sökningar på lediga lokaler ökar i hela Sverige.

Det är data från analysverktyget Objektvision Insights som visar att sökningar på lokaler rekordökat med 11% under september månad, jämfört med samma månad 2019. Det är den högsta noteringen under året.

“Det är positivt överraskande att marknaden har börjat återhämta sig så snabbt efter vårens turbulens. Vi är försiktigt optimistiska men ökningen är en tydlig indikation på att marknaden håller på att vända”, säger Peter Bergström, vd på Objektvision. “Vi ser fram emot att följa utvecklingen.”

Om vi bryter ned det per stad kan vi se att sökningar i Stockholm ökar med 9% under september månad, jämfört med föregående år. I Göteborg är ökningen 5% och i Malmö hela 18%.

När vi tittar närmare på vad som söks på och jämför med föregående år ser vi bland annat att kontorshotell/coworking i Stockholm ökar med 13%, sökningar på butiker i Malmö ökar med 34% och industrilokaler i Göteborg ökar med 25%.

“Det finns ett starkt behov av att kunna följa utvecklingen på lokal- och fastighetsmarknaden. Därför har vi utvecklat analysverktyget Objektvision Insights för att kunna dela med oss av våra insikter till kommuner, fastighetsägare och andra intressenter,” avslutar Peter Bergström.


Om Objektvision

Sedan 1998 har Objektvision.se varit Sveriges ledande marknadsplats för lediga lokaler, kommersiella fastigheter, mark och företag till salu. Objektvision.se marknadsför Sveriges utbud av kommersiella objekt och har cirka 50 000 unika besökare varje vecka. Objektvision hyr eller säljer inte några egna objekt, utan är den oberoende länken mellan annonsör och sökande.


Kontaktpersoner

Peter Bergström
VD
Peter Bergström